Huppukauluri, Kypärämyssy, Neulottu huppu aikuiselle

 Lapsuuden päähine kypärämyssy on tullut takaisin! Nyt vain aikuisille suunnattuna versiona. 

Kun sääolot vaihtelevat on huppukauluri käytännöllinen, kevyt ja lämmin vaihtoehto huppukauluri. Huppukauluri on helppo vetäistä päähän. Se suojaa samalla kaulan, joten erillistä kauluria ei tarvita. Huppukaulurin saa myös nopeasti pois päästään. Huppuosan voi laskea niskaan, jolloin huppukauluri on kuin huppari.

Neulottuja huppukaulureita voi valmistaa itsekin. Lankavaihtoehdoiksi käy mikä tahansa lanka, joka sopii omiin mieltymyksiin. Lankavalinnassa kannattaa huomioida kuitenkin värin lisäksi myös langan pesuohjeet sekä paksuus. Mitä paksumpi lanka sen raskaampi ja lämmittävämpi huppukaulurista tulee.

Huppukaulurin voi myös vuorittaa. Hyviä vuorivaihtoehtoja on fleecekangas tai paksumpi puuvilla /  puuvillatrikoo. Vuori mahdollistaa lankavaihtoehtoihin myös hieman karheammapienkin lankojen käytön. Vuoritetun huppukaulurin langat eivät kosketa ihoa, joten iho ei kutia ja ärsyynny niin helpolla.


Huppukauluri Grafitinharmaa
Huppukauluri Grafitinharmaa


Huppukauluri, kypärämyssy tai huppu kaulurilla sopii sukupuolesta riippumatta kaikille meille, jotka haluavat suojata päänsä tuulelta, pakkaselta, sateelta ja viimalta. Malleja ja värivaihtoehtoja on varmasti yhtä paljon kuin on tekijöitäkin. Mikä malli miellyttää ketäkin ja mistä väristä tai lankamateriaalista huppukauluri sitten pitäisikään olla valmistettu?

Itse suosin kaulureissa äärimmäisen pehmeää akryyliä tai merinolankaa. Kumpikin lankavaihtoehto ovat miellyttävän pehmeitä ja keveitä ja kestävät konepesun. Vuorina käytän fleeceä. Oma ihoni ja ennen kaikkea korvani ovat niin herkät, että ilman vuoria käsin neulottu kauluri hupulla jäisi pitämättä. Tuuli pääsisi puhaltamaan läpi ja iho kutiaisi pehmeämmästäkin langasta, varsinkin jos tulisi hiukankin kuuma.

Käsin neulottu kauluri hupulla



Kudottujen huppukaulureiden etuna on lämmön talteenotto kankaisia versioita paremmin. Fleecekankaalla vuorattuna se suojaa paremmin myös tuulelta ja viimalta. Ja mikä ihme se olisikaan. Onhan käsin neulottu kypärämyssy söpö ja käytännöllinen asuste. Suosittelenkin kaikille kypärämyssyn tai huppukaulurin käyttöä talvisaikaan. Niin aikuisille kuin lapsillekin.











Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit